Receptek

 

Receptek

Töltött vaddisznótekercs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g comb, törött bors, mustár, félédes uborka,
  • 60 g füstölt szalonna,
  • 2 keményre főtt tojás,
  • 2 főtt sárgarépa,
  • 40 g zsír,
  • 80 g hagyma,
  • 1 kávéskanál paprika, majoránna, bazsalikom,
  • 20 g vaj

Elkészítés:
A vaddisznócombot megmossuk, konyharuhával megtörölgetjük, felszeleteljük, a
szeleteket kiverjük, megsózzuk, megszórjuk törött borssal, és megkenjük
mustárral. Minden szeletre teszünk egy kevés összevágott uborkát, szalonnát,
tojást és sárgarépát.
A hússzeleteket betekerjük, és átkötjük fehér cérnával. A
zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk paprikával,
belerakjuk a tekercseket, hirtelen átsütjük, felöntjük forró vízzel, és fedő
alatt lassan pároljuk. Végül megszórjuk törött borssal, majoránnával,
bazsalikommal, hozzáadjuk a vajat, és puhára pároljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Barrique Kékfrankos 2008-as évjárata méltó kisérője az ételnek !